‘Challenge Onderdelen’

Hieronder treft u een tal van activiteiten aan. Deze kunnen wij creatief mixen tot een onvergetelijk arrangement.

 • Survival Touwbruggen Parcours
  Op vier meter hoogte gaat men voorzien van een life-line, diverse touwbruggen trotseren. Dertig meter lang sensatie met diverse hindernissen.
 • Klimmen op de Klimmuur
  Op een acht meter hoge klimtoren, voorzien van diverse klimroutes, kan men gezekerd deze sport beoefenen. Men maakt kennis met de beginselen van de klimtechniek.
 • High Tower
  De deelnemers gaan gezekerd in een klimgordel en onder leiding van een ervaren kliminstructeur kratten stapelen. Dit onderdeel is voor de deelnemers en de omstanders een ware sensatie, wie kan van de kratten  de hoogste toren maken? Behendigheid, samenwerking en een goede tactiek zijn doorslaggevend.
 • Tokkelen
  Gezekerd in een klimgordel maakt men een sprong in het diepe. De vijftig meter lange ‘kabelbaan’ heeft de elementen van spanning en sensatie in zich. Overige teamleden helpen elkaar bij het remmen.
 • Luchtbuksschieten
  Precisie en houding zijn essentieel voor het treffen van objecten of scorekaarten. De variatie van o.a. het materiaal maken dit onderdeel tot een uitdaging.
 • Jacobsladder
  Gezekerd en onder leiding van een instructeur gaat men een hoge balken ladder beklimmen. Echter de balken liggen steeds verder uit elkaar. Bovenaan gekomen gaat men abseilend aan de andere zijde zo’n tien meter naar beneden.
 • Competitie Handboogschieten
  Na een korte instructie en enkele oefenschoten start de competitie. Met het professionele handboogmateriaal leert men de beginselen van deze sport.
 • Quadrijden
  Een Quad is een vierwielige motor, die uitermate geschikt is voor het ruige terrein. Binnen een avontuurlijk parcours zal voornamelijk de behendigheid een rol spelen. Voorzien van een helm gaat men met de motor meerdere malen dit parcours afleggen. Al snel krijgt men de motor goed onder controle.
 • Pamperjump
  Gezekerd gaat men de paal trotseren. Boven op het plateau aangekomen dient men te gaan staan en zich 180 graden om te draaien. Vanaf de acht meter hoge paal gaat men de sprong in het diepe wagen. Lukt het de angst te overwinnen en koelbloedig naar de doelzak te springen?
 • Vlotvaren
  Na een instructie gaat men met behulp van tonnen en palen een deugdelijk vlot construeren, waar men vervolgens een traject mee gaat varen. eXito gebruikt dit onderdeel eveneens in combinatie met een (fiets-) tocht waar men vanaf het water een verstopte vervolgroute dient te zoeken.

‘Teambuildings Onderdelen’

 • Brain eXits
  eXito heeft een tal van uitdagende vraagstukken samengesteld, die een beroep doen op gecombineerd inzicht, handigheid en intelligentie van de teams. Hier kunnen de teams werkelijk hun hoofd over gaan breken. eXito zal de vragen nakijken, zodat het de moeite beloond wordt en in de uiteindelijke score zal worden meegenomen.
 • The Grand V.
  Tussen drie bomen is een touw gespannen in de vorm van een scherpe V. Een koppel staat op de smalste zijde en probeert de steeds groter wordende kloof te overbruggen. De overige teamleden helpen ter ondersteuning.
 • Magic Tower
  Er is een toren van vijf objecten opgesteld van groot naar klein. De toren staat in het eerste vak. De bedoeling is dat de gehele toren naar het derde vak verplaatst gaat worden. Echter zijn er twee basisspelregels, die deze opdracht tot een heuse ‘brain- breaker’ maken.
 •  Dark Life
  Een teamlid neemt plaats op een constructie, de overige leden worden geblinddoekt. Men gaat een parcours afleggen met diverse obstakels. Vertrouwen en een goede communicatie is een must om het einddoel te behalen.
 • Earth Fear
  De opdracht luidt: construeer van houten palen en touwen een constructie waar het gehele team gedurende 20 sec. ca. een halve meter van de grond kan verblijven. De touwlengtes maken dit tot een moeilijke opgave.
 • De Drooglegging
  Lukt het met een viertal palen en een vaststaande constructie, om een ton 30 seconden van de grond te liften? Uiteraard zullen enkele spelregels de opdracht niet vergemakkelijken.
 • Special Task met 4 WD Jeep
  Deze ‘Camel Trophy’ opdracht luidt: verplaats de Jeep, door menselijke kracht, over houten palen over de finishstreep. De banden mogen hierbij niet het aardoppervlak raken. Een goede communicatie en precisie laten deze opdracht dan ook slagen.
 • Jeu de Boules
  Dit van origine Franse spel gaat men met de officiële spelregels spelen. Na wat technische oefening start de competitie.
 • Rope Mirror
  Er is een ingewikkelde knoop gemaakt in een touw. Teamleden houden een ander touw met beide handen vast en gaan zonder verbaal te communiceren deze ingewikkelde knoop kopiëren.
 • Spinnenweb
  Er is een web opgehangen bestaande uit diverse vakken. Men krijgt de opdracht om door de vakken van de één naar de andere zijde te gaan. Echter, het web mag niet worden aangeraakt. De lage vakken geven geen probleem, maar hoe worden de hogere vakken genomen?
 •  Mega Katapult
  Het team gaat van de beschikbare materialen een mega katapult constructie ontwerpen. De constructie dient uit zich zelf te blijven staan. Hoeveel meter kan de bal er mee weggeschoten worden?
 • Lopende A.
  Men gaat een parcours afleggen met de vorm van de letter A, die aan de bovenzijde is voorzien van diverse touwen. Een teamlid neemt plaats op deze constructie en de overige teamleden houden de constructie in evenwicht. Door goed overleg en samenwerking gaat men deze constructie verplaatsen.
 •  Mega Tangram
  Dit oorspronkelijke Chinese spel heeft een hoog samenwerkingsgehalte. Men gaat met grote geometrische puzzelstukken diverse afbeeldingen proberen na te bouwen.
 •  Boomstamzagen
  Gewapend met een grote spanzaag gaan koppels binnen de gestelde tijd de dunste plak zagen. Een combinatie van techniek en handigheid is dan ook vereist.
 •  Kubusbuilding
  Met de aanwezige materialen, hout en touw, krijgen de deelnemers de opdracht een perfecte kubus te construeren. Alleen door gedegen knoopkennis en een goede samenwerking zal dit onderdeel tot een succesvol einde worden gebracht.

 ‘Transfer Onderdelen’

 • Oldtimer Legertruck Portofoon Oriëntatie Tocht
  Teamleden nemen plaats in een Oldtimer Legertruck uit de jaren ‘50. Voorzien van kompas en een om¬gevingskaart met daarop aangegeven punten gaat het team op weg over veelal onverharde wegen. Het team geeft de positie door aan de bijrijder door middel van een portofoon. De chauffeur van de truck zal u een onvergetelijke rit bezorgen.
 • GPS Navigatie Tocht
  Door middel van een vernuftig apparaatje kan men heel nauwkeurig de plaats op de aarde bepalen, door gebruikmaking van satellieten. (GPS staat voor: Global Positioning System) Men gaat met dit apparaatje op pad en gaat een tocht afleggen met behulp van de opgekregen waypoints. Door het aflezen van een elektronische
 •  Huifkartocht
  Met een authentieke huifkar, voortgetrokken door paarden, kan men een tocht over de Veluwe maken. Dit vervoersmiddel is tevens goed in te zetten als transfer. Het is mogelijk deze tocht te laten begeleiding door een accordeonist die voor eenieder ‘Tulpen uit Amsterdam’ onder de aandacht zal brengen.
 • Rit met Nostalgische Stoomtrein
  Om een evenement daadwerkelijk kracht bij te zetten is het mogelijk om voor uw gezelschap de Stoomtrein van de VSM exclusief in te zetten. Tijdens de rit kunnen wij koffie/thee, lunches of buffetten verzorgen in de restauratiewagon. Op deze wijze wanen uw gasten zich in de tijd van de ‘Oriënt Express’. eXito Beekbergen ligt op enkele meters vanaf het stationnetje ‘De Immenberg’. Het combineren van sportief met exclusieve nostalgie is geen probleem.